Världens bästa jobb… :)

Efter att själv fått sluta min karriär inom elithockey pga felträning, söndertränad tills jag inte kunde gå, men stark va jag.. :) Över 200kg i djupa knäböj och runt 130kg i bänk. Men jag kunde inte röra mig och d är ju rätt bra har jag hört om man ska spela hockey.

Så idag är jag tacksam att jag valde den väg jag gjorde efter hockeyn. Jag hr inte bara hunnit fixa min egen rygg ( som va anledningen att jag fick lägga av ) utan också hjälpt mängder av människor med deras träning, motivation, skador, rehab, etc etc och framförallt har jag fått jobba med hockeyspelare och hjälpt dom att inte göra samma misstag som jag gjorde när jag tränades trasig i bitar.

Jag till höger ovan.. :)

Jag fick chansen att hjälpa Henrik Zetterberg när han hade som värst ryggbesvär, och fick honom smärtfri och inte bara d han gjorde sin bästa säsong nånsin då han dels slog rekord i Detroits historia i antal matcher i rad där han gjorde poäng ( 19 tror jag d va ) Sen avslutade med att vinna det största som finns Stanley cup och Henrik blev MVP vilket är otroligt stort, sen skrev han kontrakt på 600 miljoner kr, så hoppas han va nöjd, jag va i varje fall sjukt stolt att få va en liten del av det. :)

Sen dess har jag tränat och hjälpt ett 30 tal elitserie-, NHL-, KHL- spelare och jobbar just nu med ett underbart gäng med. Och det är otroligt roligt för responsen är helt enorm.

För två år sen gjorde jag en fystränar utbildning för hockeyförbundet, det va en utmaning men otroligt kul. Stark snabb och skadefri heter den och finns i Vägen till ELIT 4. På föreläsningen jag hade för 250 tränare så va responsen grym. Va otroligt motiverande och inspirerande att se tränare öppna för helt nya ideér om fysträning.

Sen har d fortsatt och jag försöker plugga/ läsa, lyssna lära varje dag för att konstant utveckla mig, för att jag älskar det jag gör. Finns inge bättre än att få en människa smärtfri, sen om det är en NHL stjärna lr vem som helst kvittar, känslan är obeskrivbar.
Så tänkte visa lite av hur en dag ser ut för mig..

Började 07.00 idag med en underbar pojk i 40års åldern som har väldiga problem med sina fötter, underben, vi är väldigt nära att han bli helt smärtfri, han har blivit av med ryggproblemen helt.

08.00 Kvinna 40 + som har op ena knät precis för hon hade för långa ledband, och det har orsakat väldiga ryggproblem, nackproblem mm, vi har kört 10 pass nu och kunde jag visa hennes sms som jag blir så varm och stolt över så skulle jag det. Det går grymt bra och med hennes inställning är det bara en tidsfråga innan hon är helt bra.

09.00 Kvinna 30 + som kom med enorma höftproblem och kunde knappt gå, och hälsporre på båda fötterna som inte gjorde det bättre. Vi har kört 20 pass snart och höften är 99% bra och ena foten bra och den andra foten har en liten bit kvar, hon har ändå gått med sporrarna i 2 år. Också underbar inställning och kommer bli bra.

10-12 NHL spelare som har haft problem i 10 år med sin kropp framförallt höft och knä, vi körde hela förra sommaren och han spelade alla matcher i år smärtfri!! STORT!! Vi fortsätter och bygger vidare på vårt hemliga koncept.. :)

12.00 Super Sara som hade väldiga ryggproblem men som numera är smärtfri och är grym på poledance ( ja inom träning ) :) men gjorde illa axeln förra veckan så nu lagar vi den och bygger på allt annat, kroppen sitter ju ihop sist jag kolla.

Nedan Sara med rätt snygga armar och axlar, konstigt dom kan göra ont.. hmm

13.00 Äldre underbar kvinna 70+ med väldiga ryggproblem, men har blivit fantastiskt bra och bättre blir det varje dag. Otroligt impad av hur hon kämpar.

Här ovan se vi hur hon står själv helt rakt, det va många år sen hon klarade av det. Det är aldrig för sent att förändra din kropp.

14-16. Ny NHL spelare som va med i OS sist. Jobbar som jag gör med alla att bygga en grund att stå på och förutsättningar för att bli starkare, snabbare och slippa skador resten av karriären. Han sa sist att denna träning va det bästa han gjort nånsin och undra va han hållit på med förut. :) Väldigt glad och stolt över sådana kommentarer. :)

16.00 Jocke en god vän som hade diskbråck. Nu har jag hjälpt honom ( det är han som gjort jobbet jag har bara sagt va han ska göra, man kan leda en häst till vattnet men han måste dricka själv.. ) och han är smärtfri. Han kunde inte gå när han kom in till mig, såg ut som en stelopererad lyckstolpe när han kom. :)

17.00 Malin som har haft 3 diskbråck på samma ställe, Hon är stort sätt smärtfri nu och har en underbar vilja. Tyvärr boka hon av idag då hon satt i skiten på jobbet.

18.15 Succén XWALK!! Idag körde vi ute i vanadislunden och som vanligt va det ett grymt pass med underbar stämning. Kolla in xwalk.se och på fb.

Så kan en dag se ut, och som ni ser är det en underbar blandning av allt, svåra skador, elitstjärnor, äldre, yngre med andra ord, mitt jobb blir aldrig tråkigt för det finns alltid nåt nytt och lära sig så man kan hjälpa till så gott det går.

Jag älskar det jag gör och jag hoppas att dom jag jobbar med nu, i framtiden och dom jag har jobbat med känner det.

Nu ska jag göra sista förberedelser inför Workout ÅRE som jag flyger till 11.15 i morgon bitti. Ska bli sjukt kul . En föreläsning ” funktionellt vs traditionellt ” och 2 st XWALK pass. Håll koll här på sidan så kommer jag uppdatera från ÅRE!!

Har du lr känner du nån som har ont i kroppen lr helt enkelt vill bli bästa i världen så tveka inte att maila mig. För även om inta jag har tid alltid så har jag underbara kollegor som står redo. :)

Hörs snart!!!

Andreas