Skadefri=sjukt mycket bättre!

I går fick jag den bästa av kommentarer av en 15-årig tennistjej som är topp 10 Sverige.
Hon börja träna med mig runt September förra året. Hon hade då mängder med problem i sin kropp.
Igår sa hon , du Andreas , jag har inte varit skadad sen vi började träna, hon sken upp i ett leende som att det precis slog henne hur sjukt mycket bättre det va att inte va skadad.
Att få spelare som är skadad skadefri och spelare som inte är skadad att hålla sig skadefri är mitt mål som deras tränare, för kan jag hålla dom skadefri så kan dom utvecklas precis hur mycket som helst.
Idag skickade jag ett sms till denna tennistjej och frågade en fråga som jag redan visste svaret på för jag hade frågat det förut men mer för att påminna henne om svaret, min fråga va: hur länge hade du varit skadad/ haft ont innan vi började träna? 5 år svarade hon 5 ÅR!! och hon är 15 nu.
”då måste det kännas rätt bra nu då? Skrev jag, hon svarade ”HaHa ja verkligen” och med en stor smiley ..

Jag fick sluta med det bästa jag visste alldeles för tidigt pga felträning. Min kropp var inte tränad för att spela hockey utan för typ styrkelyft eller liknande. Jag hade gärna spelat hockey varje dag fortfarande och kan känna en liten avundsjuka när jag kollar på matcher där spelare som jag spelade med och emot är med än i dom högsta ligorna.

20120126-212856.jpg

Liam min superstjärna som fyller 8 år på lördag. :)

Men då jag inte kan va med på isen så har jag i stället världens bästa jobb, där jag får hjälpa andra som älskar sin sport att kunna utöva den på högsta nivå utan att ha onödiga skador.
Att hjälpa dom att höja sin nivå ännu högre för dom kan få ut max av sin kropp då den fungerar som den är konstruerad att göra!
Eller att hjälpa dom som har ont/ är skadad att komma tillbaka snabbare och då även ha en fungerande kropp för det dom håller på med.

Detta inlägg blev nu lite idrottsrelaterat men det gäller ju såklart precis lika mycket alla andra underbara människor jag tränar för att slippa smärta, för att orka få ut mer av sitt liv, va en bättre förälder, partner etc. Och jag utvecklar mig själv varje dag för att kunna hjälpa så många som möjligt under massor med år framöver.

Ni som undrar hur min utbildning går så kan jag kort sammanfatta att den är magisk!! Absolut det bästa jag gjort. Det har bara gått två veckor än men jag vet att jag förändras varje dag som människa och som tränare till det bättre tack vare den kvalité det är på utbildningen.

20120126-213220.jpg

Och Noel min 5 åriga superstjärna..

Dessa två bilder är så klart mina två pojkar och min absolut största inspirationskälla att bli så bra tränare, människa och pappa som möjligt!!

Ni vet vart ni hittar mig om ni vill ha min hjälp!!