Fitness Magazine om XWALK!!

Så här skrev Marie Kjellnäs chef-red på Fitness Magazine i deras blogg den 28.e April om XWALK. :)

Testa Xwalk med vår grymma PT!

Apr 28, 2011

Jag och AD-Sofie har tränat med vår fantastiska PT Andreas Öhgren sedan hösten 2008. Just nu kör vi varje måndag tillsammans, och så kör jag ensam med Andreas ett eller två pass per vecka. Sofie kör ju sin triathlonsatsning också.

Under de här åren har jag och Andreas jobbat med allt ifrån att stärka bålen efter två graviditeter, träna inför Vasaloppet – och lägga lite muskler runt axlar/rygg så att min röv ska framstå som mindre än den egentligen är :) Ibland tränar vi stenhårt, seriöst och målmedvetet – ibland har vi bara sjukt kul ihop, garvar alldeles för högt och kör en jargong så rå att öronen torde krulla sig på övriga Sportlife-medlemmar.

Sedan vi började blogga här om vår träning med Andreas har flera läsare hört av sig till både honom och oss, med frågor om hur man bokar PT-pass. Tyvärr har Andreas överfullt i kundregistret – men från och med måndag finns det faktiskt möjlighet att träna med honom, i Stockholms parker!

Andreas Öhgren är nämligen en av upphovsmakarna till träningsformen Xwalk, som är utomhusträning i grupper om 10–15 deltagare. Man kör intervaller i backar, trappor etc – varvat med funktionell styrketräning med kroppen som motstånd. Alltid med Andreas och ett par PT-kollegor som coacher. Det är sjukt kul och man pressar sig till max varje pass. Jag körde slut på mig i Vanadislunden ett par gånger i höstas, och planerar att köra igen nu i sommar.

I Träningsguiden (i butik nu) finns ett stort reportage om utomhusträning i grupp, skrivet av frilansjournalisten Emeli Emanuelsson. Av alla de koncept hon testade gillade hon Xwalk allra bäst, hon fastnade särskilt för den positiva lagandan och att alla kände sig sedda på passen. Lite som PT, fast i grupp.

Xwalk-Passen kommer att förläggas till Vanadislunden och Observatorielunden i Stockholm, på måndagar och torsdagar kl 18.15–19.15 – med start 2 maj. Man kan köpa 10-kort för 1500 kr, 15-kort för 2000 kr och 20-kort för 2500 kr. Det är 16 pass fram till midsommar, en perfekt och lagom satsning för dig som vill komma i form :)

Är du det minsta nyfiken så rekommenderar jag att du testar! Mer info hittar du på xwalk.se. Där finns också lite filmer från förra årets pass, bland annat en där jag är med och svettas i blå, långärmad tröja. Liiite trött i uppförsbackarna :)

/ Marie Kjellnäs Chef-red på Fitness Magazine

Det är en ära att träna er och era resultat är grymma och ni är helt fantastiska människor! Ser fram emot varje pass. :)

Tack för fantastiska ord och vi ses mycket snart!! / Andreas