Drivet att lära..

 

Hur orkar du? ,  är en rätt vanlig fråga jag får. Och ibland undrar jag samma själv. Men drivet, nyfikenheten, att alltid vilja lära mer, viljan att kanske kunna hjälpa ännu bättre, rehabilitera snabbare för att så fort som möjligt va redo för spel igen, tillbaka i arbetslivet, ta hand om sin familj… får mig att fortsätta.
Ni som har lite koll på mig vet att jag i mars blev klar som först i Europa ( tillsammans med min kollega och vän Boris Kuzmic ) NIKE Golf Performance Specialist powered by Gray Institute.
Sammy Gray Institute har jag nu pluggat i ca 6 år sammanlagt . Ca 50 online utbildningar och några på plats i USA.

Här är vi stolta med våra fina glas-certifikat tillsammans med father of function Gary Gray och hans geniala högra hand Dr David Tiberio.

Just nu är jag halvvägs genom deras djupaste utbildning inom 3 dimensionell biomekanik, GIFT som den utbildningen heter som jag verkligen rekommenderar till alla som vill vetenskapligt lära sig vad som händer i kroppen när vi rör oss, eller va som borde hända i kroppen är kanske bättre beskrivit och vad vi kan göra när vi har en dysfunktion , smärta, överkompensation etc för att återställa funktionen i kroppen. Här nedan är deras egen beskrivning av utbildningen :

What is Applied Functional Science?

Applied Functional Science is the convergence of Physical Sciences, Biological Sciences, and Behavioral Sciences that consists of the Principles-Strategies-Techniques process for functional assessment, training and conditioning, rehabilitation, and injury prevention that is practical for any and all individuals regardless of age or ability.

Applied Functional Science is based on scientific truths that serve as the foundation of the process. These principles, integrated with neuromusculoskeletal Chain Reaction™ biomechanics, lead to powerful strategies that guide the decision-making process.

Applied Functional Science strategies are employed to properly and successfully manage transformational environments, utilizing effective and efficient techniques for desired purposes.

40 års forskning ligger bakom detta.
Det är det absolut bästa jag gjort för dom går in djupt på det mentala planet med, vad som påverkar oss, stress, smärta, rädsla som är otroligt starka faktorer som man måste ta med i sin träning av sina klienter/ patienter vare sig dom vill bli bäst i världen på någon idrott eller leva ett energifyllt liv utan smärta, orka va en bra man, fru,partner, förälder, vän …

 

 

Här är mina största inspirationskälla att ta hand om mig, vara frisk och smärtfri för att vara en så bra förebild och pappa som möjligt.

Liam 8 år och Noel 5 år.

För ca en månad sen vara jag med på en knäoperation. Tre-kronors chefs-läkare Dr Björn Waldebäck opererade och jag fick va med för att se och lära, framförallt för att se hur det ser ut i kroppen på riktigt, inte bara i en bok eller på video. Det va otroligt intressant och nyttigt då jag även ska rehabilitera hockeyspelaren som blev opererad .

 

 

Jag och Dr Waldebäck som va nöjd efter ännu en lyckad operation.

Vet ni om att den vanligaste orsaken till förtidspensionering och sjukskrivning är ryggproblem?? Vi har massor att lära, göra och hjälpa.
Kroppen är otroligt komplicerad , jag lär mig nåt varje dag, vilket gör det otroligt inspirerande att fortsätta lära.
För ju mer jag lyckas lära mig ju mer kan jag förhoppningsvis hjälpa andra att nå sina mål. Ju bättre kan jag välja övningar som passar just dig, ju bättre kan jag förklara varför just du ska göra denna övning just nu.

When we seek to discover the best in others, we somehow bring out the best in ourselves.” – William Arthur Ward

Fortsätt inspirera andra, ta hand om dig själv så du orkar vara ditt bästa jag. Därför orkar jag…

1 reaktion på ”Drivet att lära..”

  1. Andreas – kollega, vän och inspiratör!

    Jag kan inte låta bli att inspireras av Andreas entusiasm för GIFT-utbildningen och har ”smittats” jag med. Hade inte möjlighet att hänga på denna gången men som en god vän och kollega kom Andreas med en kasse Grayfilmer och räckte över till mig. Hela tjugosju stycken till ett ansenligt värde. ” Här kompis, ta dem. Jag har fått dubbel uppsättning nu i och med utbildningen”. Tack! kan jag bara säga. Kanon! Inte konstigt att man blir glad och inspirerad.
    Micke

Kommentarer inaktiverade.