AO Performance

OM UTBILDNINGEN

Jag blev tyvärr tvungen att sluta med min passion på grund av skador, orsakade av en oförståelse av vad rätt träning och näring egentligen innebar. Något jag idag är tacksam för då denna erfarenhet med årens gång utvecklats till en förståelse om hur jag som coach hjälper andra atleter att inte hamna där. Ingen ska behöva sluta eller inte nå sin fulla potential med det man älskar för att man får fel hjälp.

AO är inte bara mina initialer, utan också de första och sista bokstäverna i det svenska respektive grekiska alfabetet. Utöver betydelsen ”allt däremellan” ser jag stor liknelse till de svenska uttrycken ”A och O” som kommer från grekiskan ”Alpha och Omega” vilket betyder ”det viktigaste” och ”från början till slutet”. Det är där jag ser min roll och där denna hemsida som plattform kommer kunna erbjuda den hjälp som behövs. Från det teoretiska A till det praktiska O, från Alpha-barnen till Omega-idrottsstjärnorna, från början till slutet. 


Jag lever för att hjälpa människor uppfylla sina drömmar och mål.


Foto: Johan Cajdert

I en perfekt värld skulle all träning, näring, rörelse m.m vara framforskad på individuell nivå, det är dock för många olika faktorer som skulle behöva testas i varje studie för att få korrekta svar på allt. Det kommer vi förmodligen aldrig få se då den individuella skillnaden är för stor på både atleter och coacher. Självklart är det viktigt att analysera de studier som finns men samtidigt inte glömma den känsla för individuell anpassning som krävs för att vara coach. Som coacher har vi alla möjligheter att ligga före vetenskapen, dock krävs det erfarenhet, intuition och nyfikenhet. Coaching is an art.

Som en av mina mentorer Dr. Dave Tibero säger:

We have to appreciate that we have to find out information, but if the research is not done during function then we have to think about this information as kind of relative not absolute.

Med 20 års erfarenhet inom branschen som coach och flera tusentals timmar av egna studier känner jag att det saknas den viktiga delen i form av känsla och helhet, det utrymme där teorin överförs till praktiken, något som för mig sammanfattas som ”Konsten att coacha”. Det är just detta vi vill erbjuda dig på AO Performance, den erfarenheten av att aktivt göra och uppmärksamma om de misstag vi själva har gjort. Vårt främsta mål är att vi ska ha riktigt roligt som coacher och tillsammans kunna överföra denna glädje till våra idrottare. Vi vill jobba med dig som vill bli en bättre praktiker och hjälpa dig att verkligen kunna omsätta det teoretiska till det praktiska med både tillit och förståelse om varför du gör det. Vi vill att du ska bli en bättre coach, en bättre tränare, en bättre idrottsman, en bättre förälder eller person – eller kanske allt ovan?


Att få hjälpa någon med att lyfta upp sitt barn smärtfritt från golvet eller någon att vinna Stanley Cup gör ingen skillnad för mig.


Foto: Johan Cajdert

Jag och mitt team har skapat AO Performance som en utbildningsbank innehållandes all teoretisk kunskap som behövs för att skapa förutsättningarna att bli den coach du vill vara. Jag och mitt team kommer sedan göra allt för att hjälpa dig att utveckla de verktyg du behöver för att leva de mål du drömmer om.

Förståelse vi bland annat bemästrar:

 • Hur du får ut maximal utveckling av dina atleter, speed & power på världsnivå
 • Vad du bör äta för att optimera prestation
 • Vikten av att ha kul
 • Hur du skapar rätt kultur
 • Hur man skapar ”vi” känsla i en grupp
 • Hur du väljer rätt övning till rätt individ vid rätt tillfälle
 • Hur du blir bättre på att kommunicera med atleter, andra coacher och föräldrar
 • Hur blir du en bättre tränare/coach/atlet
 • Individuell anpassning i grupp
 • Utveckla variation i träning med 3D-tänk
 • Utveckla förståelsen vad kvalitetsrörelser är och hur vi bygger intensitet från kvalité
 • Skapa förståelse för individanpassad träning i grupp i stället för individanpassat träning i grupp
 • Rätt kost för rätt individ.
 • Rätt supplementering vid rätt ålder och rätt individ. Vad, när och varför?
 • Ta dina kunskaper om kost och näring som medicin och prestation till nya nivåer.


Allt du behöver och lite till.
Nu kör vi, som min pappa brukar säga.

FÖR MER INFORMATION BESÖK HEMSIDAN: AOPERFORMANCE.SE