ANDREAS

Andreas Öhgren är född 1975 och uppvuxen i Timrå utanför Sundsvall. Han började tidigt spela ishockey och debuterade som elitspelare 1990 i Timrå IK. Efter sex säsonger gick han över till Hammarby, där han bara hann spela en och en halv säsong innan en allvarlig ryggskada spolierade ishockeykarriären.

Det följande halvåret valsade Andreas runt bland landets ”experter” för att få hjälp med sina ryggproblem, utan resultat. Han tog då saken i egna händer och började utbilda sig till personlig tränare.
Andreas började jobba som PT på Metropolis Gym i centrala Stockholm 1998 och jobbade där till sommaren 2005, för att sedan byta till Reinhold Lifestyle som numera är uppköpt av Nordic Wellness

Skadeförebyggande träning

Hans holistiska träningsfilosofi har växt fram under de här åren, helt avgörande blev ett möte med sjukgymnasten Annki Brattsell 2003.
– Hon öppnade ögonen på mig, säger han, plötsligt insåg jag att kroppen sitter ihop. Muskler, fascia och leder måste jobba tillsammans för att kroppen ska fungera och smärtan försvinna. Hon introducerade mig för den otroligt viktiga stabiliseringsmuskulaturen, det centrala nervsystemets mäktiga ”power”och hur man jobbar med det.

Sedan 2005 har Andreas utbildat sig hos Gray Institute i USA och ökat förståelsen för hur principerna, våra sanningar, leder till mäktiga strategier som sen blir övningar som förändrar. Andreas fokuserar nästan enbart på skadeförebyggande träning, rehabilitering och optimal prestation , både för både barn, ungdomar, elitmotionärer och elitidrottsmän. På senare år har han inlett flera intressanta samarbeten i syfte att sprida sin träningsfilosofi. Andreas hade till exempel fem stycken klienter i svenska OS-laget i hockey 2014. Andreas blev vald till årets PT 2013 på prestigefyllda Guld Hjärtat galan i Göteborg och Fitnessfestivalen.