Kan det bli bättre…?

…tror jag inte va det gäller matlagning i varje fall.
Jag har bestämt mig för att alltid försöka göra allt jag kan för mina klienter ska få det bästa av det bästa. Och nu när det som har med det fysiska intresserar mig mest så är kunskaperna inom det mentala och kost/matlagning inte nått riktigt samma nivå så därför tar jag in dom som är bästa på det i stället.

Som ni såg i tidigare inlägg hade jag Cecilia Duberg som är helt magiskt bra på den mentala biten med mig i söndags för några av mina yngre hockeyspelare.

I kväll hade jag fixat och bjöd på en matlagnings-/ kost kväll för spelarna med en av Sveriges absolut bästa kockar nämligen Karl Ljung. Bla årets kock år 2000 numera VD för Stureplansgruppen och ansvarig för kvalitén på deras restauranger/ krogar.

Vi samlades utanför Griffin ( som är en av Stockholms bästa restauranger ) som idag dan före öppning efter sommaren stod helt till vårt förfogande, overkligt bara det…

Från vä: Robin Rakell, Rickard Rakell, Adam Winborg, Gabriel Landeskog, Jacob josefson, Jag, Daniel Fernholm, Marcus Krüger och Johnny Oduya.

Började med att jag och karl höll lite kostsnack och spelarna fick berätta lite om sina matvanor och fick lite info om va som händer i kroppen när man äter viss typ av mat och va som passar bäst för elitidrottsmän i synnerhet hockeyspelare i detta fall.

Karl går igenom grönsaker, böner, nötter, etc..

Allt handlade karl på mataffären så inte det skulle bli missuppfattning att det bara kan bli så gott ( som det blev ändå ) på restaurang..

Josef, Krüger och Gabbe njuter.. :)

Lika som Ferna å Johnny.. :)

Bjöd även på all dryck, men d dracks bara vatten i kväll… ( seriösa pojkar detta.. :) )

Karl hade med sig en till kock som va grym och grymt trevlig, här går dom lös på laxen, Jacob ser ut att va på hugget.. :)

Krüger skär lax och Gabbe sjukt nyfiken.. :)

Vi lärde oss hur man skär fågel, tydligen har alla fåglar samma anatomi så kan man skära en kan man alla. Inte direkt som med fiskar.. ;) Hette inte han i pippi Jocke med kniven inte Johnny med kniven??

Man inser att det är inte svårt alls att göra nyttig god mat, och med tips från dom bästa gör det inte svårare.. :)

Karl lär Jacob att göra grymma kantareller… ( vilket dom blev . )

Rickard Rakell som gick i 1.a rundan i draften och som ni kommer få se massor av i framtiden, kanske inte som kock men på isen.. :)

Robin Rakell bror till Rickard som ni säkert kommer få se mer av i hockeysverige här tillsammans med Adam Winborg som är 16år och spelar i pojklandslaget och som vi verkligen tror på i framtiden har det kul och lär sig matlagning i unga år.. :)

Blev flera goda mixar där alla gjorde sin specialare…

Och så äntligen till dom fantastiska köttbitarna.. :) Jacob sa att det kan vara den godaste köttbit han nånsin ätit, ( kan d ha vart för han va med å lagade den eller va d sant???? ) entrecote när den är som bäst.. :)

Om vi ska va ärlig ser Jacob rätt nöjd ut innan han ens smakat, jag förstår honom, det va en fantastisk kväll med massa skratt, mycket lärorikt med människor som är inte bara fantastiska idrottsmän utan underbara människor med.

Tack Griffin, Petter, städarna mfl men framför allt ett stort tack till Karl Ljung för en kväll i världsklass. :)

Spelarna har nu med sig massa Inspiration, ny kunskap om både va dom ska äta och hur man på ett enkelt sätt tillagar det.

Jag va otroligt nöjd och tror och hoppas alla va det..

/ Andreas

2 reaktioner på ”Kan det bli bättre…?”

  1. Fantastiska bilder!
    Hur fick du till det här?!
    Det är ju mina idoler, speciellt Jacob! :D
    Det här verkade ju fantastiskt kul!

Kommentarer inaktiverade.